Welkom op scholierensite.nl!

Een website met alle tips voor de scholier! Deze website geeft je tips voor tijdens je studentenperiode. Zo vind je hier bijvoorbeeld de handigste tips voor hoe je een drukke tentamenweek het beste kunt aanpakken.

Maar naast tips voor tijdens het leren, vind je op deze website ook veel verschillende andere onderwerpen. Denk aan leuke uitjes voor studenten, tips voor het maken van een studiekeuze of budget tips voor als je op kamers zit. Kortom de ideale site voor de huidige en toekomstige student!

Onderstaand geven we je alvast een aantal tips voor tijdens het studeren, maar ontdek vooral ook de rest van de website voor veel praktische tips.

  • Samenvatten

Het samenvatten van stof kan je helpen om de stof beter te onthouden, doordat je de stof herhaalt en je er je eigen verkorte versie van maakt. Op die manier bekijk je de stof dus op een nieuwe manier en maak je het makkelijker voor jezelf om het te begrijpen.

  • Plannen

Plannen, een tip die je vast en zeker al vaak hebt gehoord. Een planning zorgt voor overzicht en structuur, hierdoor kun je een betere inschatting maken van hoeveel tijd je bijvoorbeeld nog over denkt te hebben voor andere zaken buiten je studie.

  • Voorbereiden van lessen

Het voorbereiden van lessen is iets wat je zal helpen om de stof beter te kunnen begrijpen. Je weet dan al wat er in de les gaat komen en op die manier kun je bijvoorbeeld al vragen voorbereiden, voor onderwerpen die voor jou nog onduidelijk zijn.

  • Oefentoetsen

Als je tentamen week dichterbij komt is het zeker de moeite om even te kijken of er een oefentoets online staat van het vak waar je een tentamen van hebt. Een oefentoets geeft je de kans om te oefenen met de stof en om een idee krijgen van de vraagstelling.

Benieuwd naar meer tips? Lees dan vooral de blogs!